fredag 4 oktober 2013

Soppor & Steamed Buns!

Soppor för Salt & Peppar / Foto Charlie Drevstam
I senaste Salt & Peppar har jag och fotograf Charlie Drevstam gjort ett soppjobb!
Favoriten är den kinesiska soppan med högrev, 5-spice och en riktigt god Steamed Bun som man kan doppa i soppan. Steamed Buns är något som har tittat in i det svenska foodie-köket de senaste åren men då i en speciell form - Pork Bun!
Många har kanske testat en ångad Pork Bun med knaprigt fläsk på någon trendig krog i Sverige eller utomlands.
Jag älskar de ångade bullarna och ser väldigt många användningsområden för dem.
Jag gör mina på vanlig vetedeg och ångar i ångkokare över sjudande vatten. Resultatet blir en mjuk, lite lagom söt brödbulle som är underbar till salta soppor, grytor eller heta asiatiska mackor. Har man inte någon ångkokare hemma kan man använda ett durkslag och lägga ett bakplåtspapper i botten med lite hål i.

Foto Charlie Drevstam

Foto Charlie Drevstam