torsdag 25 april 2013

Sallad!

Foto Stefan Wettainen
Foto Stefan Wettainen
Nyligen gjorde jag och duktiga Stefan Wettainen ett salladsjobb i Allt om Mat! En hel dag stod vi och prejade, slungade och krispade till salladsskott, groddar och blad för att få Carmine, Frissé, Shiso, Honungskrasse, Vitlöksgroddar, Mizuna och Icesallad att se så fina ut som möjligt på bild. Favoriten frissé med sin beska ton fick hamna i en sallad med lättkokt broccoli, vattenkrasse, lax och pocherat ägg. Shiso och Mizuna vändes runt med en asiatisk dressing och räkor. Den spretiga honungskrassen fick en ensam plats i ett hörn i studion då vi båda fick en sockerchock av sötman i de små bladen - inget att rekommendera i salladen men har man ett desperat behov av sockersötma och absolut inte kan ta ett geléhallon kan ju honungskrassen vara ett alternativ... Jag kör på geléhallon.

Sallad för Allt om Mat / Foto Stefan Wettainen