söndag 24 november 2013

Soda, Lemonad & Snacks!


I vår kommer min bok Soda, Lemonad & Snacks ut på Natur & Kultur!
Jag har haft fullt upp de senaste månaderna med att pressa citrus, fermentera och jäsa soda och fritera knapriga snacks. I boken kommer man hitta allt från en perfekt citronlemonad till sodasyrups gjord på frukt, bär och kryddor som kan blandas med kolsyrat vatten till det som jag tycker är det roligaste i boken, torr syrlig naturligt fermenterad soda och favoriten av alla kolsyrade drycker, Kombucha.
Jag har länge saknat schysta alkoholfria alternativ på den svenska marknaden. Syrlig svensk äppelmust och en del bra torr fruktjuice är det som är det bästa alternativet idag annars finns det inte så mycket kul att hitta i butikerna förutom sötsliskig fabriksframställd läsk och saft.
I boken har jag alltså satsat på att ta fram recept på de godaste mest läskande dryckerna som kan sköljas ned med knaprigt snacks eller matcha maten precis som ett bra vin eller öl.
Koka ihop en Kola-, Tonic- eller Rabarbersyrup, jäsa sin egen Ginger Beer och Graperfruksoda och fritera frasiga lökringar, kryddiga popcorn, chips & dipp, salta nötter, poppers och churros är lite av det man kan pyssla med när man har boken i sin ägo.
Bilderna tar bästa fotograf Wolfgang Kleinschmidt och formen den gör duktiga Katy Kimbell.
Så ladda upp och förbered er för en soda- och lemonadhysteri under vår och sommar  - alla kommer förhoppningsvis vilja klunka i sig en hemgjord iskall och läskande soda!