torsdag 15 mars 2012

Ceviche!

Ceviche för Allt om Mat / Fotograf Charlie Drevstam
Ceviche för Allt om Mat / Fotograf Charlie Drevstam
Syrlig ceviche med färsk lime, citron, fisk, skaldjur, chili och en massa koriander är något som är lätt att svänga ihop. I senaste numret av Allt om Mat har jag och fotograf Charlie Drevstam gjort ett fantastiskt fint och gott cevichejobb. Ceviche i lite olika tappning, både en traditionell klassiker men även lite mer Sverige-anpassad med lax och avokado. Godast tycker jag är klassikern som jag lärde mig laga i Peru med så mycket citrus så att man nästan kan dricka upp marinaden som blir kvar på tallriken. Klassikern serveras med sötpotatis och är gjord på fin vit fisk, jag använder oftast torsk. I tidningen hittar ni även recept på ostronceviche, pisco sour och skaldjursceviche med en peruansk krämig rocoto-dressing på kryddig chilipasta. Spring och köp!