tisdag 31 december 2013

SNACKS & GOTT NYTT ÅR!

Foto Charlie Drevstam

Godaste tilltugget och snacket just nu är definitivt friterade oliver! Frasiga, varma och salta.  Perfekt till nyårsdrinkar eller champagne. Gott att blanda klassiska gröna fyllda oliver i olika smaker, anjovis och citron är en favorit. Receptet är en försmak på vad som kommer i min kokbok Soda, Lemonad & Snacks i vår och just detta recept med bild publicerades i ett jobb för Gourmet för något år sedan som jag gjorde tillsammans med fotograf Charlie Drevstam.


Post Christmas Kale!

Foto Charlie Drevstam
Man kan ju minst sagt säga att julen 2013 har varit grönkålens jul och faktiskt hela 2013. I butikerna har grönkål varit stapelvara och man har sett recept på grönkål i var och varannan tidning. Favoriträtterna för restaurangåret har haft en dos av kål och grönkålschips har blivit det nya snackset i TV-sofforna.
Om man nu undrar vad man ska göra med grönkålen som ligger kvar i kylen efter jul bjussar jag på två recept som publicerades i Damernas Värld förra året då jag själv hade en kålhysterisk tid. Bilderna tog fotograf Charlie Drevstam och på bara ett år har man märkt skillnaden i butikerna på kålutbudet utanför den vanliga säsongen som tidigare var under december månad då folk går loss på långkål, stuvat kål, kålsoppor oh skinkdekoration.

Foto Charlie Drevstam


Fixa Julen!

Fixa Julen / ICA Bokförlag
Medförfattare /Stylist
Till julen kom jag ut med en bok tillsammans med Liselotte Forslin, KC Wallberg, Birgitta Rasmusson, Bengt-Göran Kronstam, Jan Gradvall och Catarina Lindeberg. Jonas Karlsson gjorde formen och duktiga fotograf Ulrika Ekblom tog alla fina bilder. Fixa Julen är en fortsättning på boken Fixa Grillen som jag också medverade i för två år sedan.
I min del av boken har jag gjort recept till julen med en modern och grön vinkel. Att ge klassikerna en liten twist och plocka in mycket grönt på bordet. Grönkålen är ju sen tidigare en favorit men även alla vinterrotsaker och citrusfrukter. Bra bok att ha hemma och använda under hela december alla år framöver! Ut å köp!
Foto Ulrika Ekblom
Foto Ulrika Ekblom
Foto Ulrika Ekblom