måndag 24 juni 2013

Korv mé bröd!

Några söndagar framöver under sommaren kommer jag att stå laddad på TV4-taket med grillen igång och ge tips på goda grillmiddagar! I söndags körde jag första svängen och startade flådigt med korv och bröd. Låter kanske inte superspännande men något så enkelt och gott som korv med bröd kan uppgraderas och bli riktigt schyst! Jag bjöd på grillad färsk korv i hembakat mjukt saftigt bröd med olika toppings. Salsiccian toppades med tomat, kapris och parmesan. Chorizon fick samsas i brödet med mosad avokado, syltad rödlök och smulad fetaost. På den goda fläskkorven hamnade ett stort lass med långsamt stekt lök och en het BBQ-sås - mums!
Klippet kan man se här:
http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2384877
Och recepten finns om man söker på Tove Nilsson på http://www.recept.nu/tove-nilsson
Alla måste baka korvbröden minst en gång i sommar!


I senaste numret av Salt & Peppar gjorde jag och fotograf Charlie Drevstam ett grilljobb där just korvarna blev en riktig hit - så det blev favorit i repris i rutan!

Grill för Salt & Peppar / Foto Charlie Drevstam


lördag 22 juni 2013

Färskpotatis!

Foto Lina Eriksson
I senaste numret av Allt om Mat har jag och fotograf Lina Eriksson gjort ett färskpotatisjobb! En varm sommardag för ett år sedan skrubbades och kokades det mängder av potatis som åkte ned i en krämig potatissallad med gott sting av senap, rostade småpotatisar med löjromskräm och potatissallad med brynt smörvinägrette. Perfekt att ha tidningen hemma i köket när man har ett ton potatis över efter midsommarfirandet!

Färskpotatis för Allt om Mat / Foto Lina Eriksson


onsdag 19 juni 2013

Taco!

Foto Jenny Grimsgård
Grillad Taco för Allt om Mat / Foto Jenny Grimsgård
I Allt om Mats grillspecial har jag och duktiga Jenny Grimsgård gjort ett tacojobb! Grillad vardags-taco i olika varianter, nachos, kyckling med het salsa och citronlemonad. Spring ut och köp tidningen!

söndag 16 juni 2013

Pulled Pork!

Foto Wolfgang Kleinschmidt
Man kan kalla det Pulled-Pork-yra. Det går i inte öppna en tidning, sätta på radion, titta på TV eller nätet utan att se ett recept på det saftigt trådiga köttet.
Helst vill man inte ta det uttjatade ordet i sin mun ytterligare en gång men det går inte att sluta att säga det, äta det eller laga det - det är ju så gott!
För några år sedan gjorde jag ett Texas-jobb i tidningen Gourmet tillsammans med bäste fotograf Wolfgang Kleinschmidt och lagade just Pulled Pork. Explosionen hade inte riktigt kommit till Sverige då så jag bjuder helt enkelt på receptet en gång till så att det inte faller i glömska bland alla andra recept. Måste lagas, det är verkligen sååå gott!
Foto Wolfgang Kleinschmidt

Fredagsmeny i TV4!

Sparris, kalv, löjrom, färskpotatis, brynt smör och jordgubbar...
Fredag i TV4 Nyhetsmorgon - jag bjöd på en smarrig försommarmeny med goda vintips från Bengt Frithiofsson.
Uppdraget var att fixa en liten enklare festmeny inför prinsessbröllopet. Kul dagen efter bröllopet när Stefano Catenacci avslöjade menyn och man såg att just kalixlöjrom, crème fraiche, grön sparris, kalvfilé och jordgubbar fanns på bröllopsmenyn - mitt i prick blev det alltså!

Recepten hittar man på http://www.recept.nu/tove-nilsson och klippen kan man se här: