onsdag 27 mars 2013

Påskgodis i TV4 Nyhetsmorgon!

Igår stack jag tidigt på morgonen iväg med en fullt påskpackad bil till TV4 Nyhetsmorgon för att prata påskgodis!
Det bjöds på pastellfrossa med karamellpopcorn, fantastiskt fina påskmaränger, marsipantryffelägg och påskfudge. Vill man bjuda på något gott i helgen finns recepten på recept.nu och karemellpopcornen är så goda så de lägger jag upp här bums! Glad påsk!

Klippet kan man se här: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2311864




måndag 25 mars 2013

Burgers, Buns & Onion Rings!

Foto Wolfgang Kleinschmidt
Foto Wolfgang Kleinschmidt
Hamburgare för Gourmet / Foto Wolfgang Kleinschmidt
Som jag skrev tidigare slog det till en rejäl "hamburger-boom" förra sommaren och precis som alla andra malde jag högrev tills köttkvarnen skrek och  testade recept på hamburgerbröd för att få fram det absolut saftigaste och mjukaste brödet. Jag och mästerfotograf Wolfgang Kleinschmidt  stod en vårdag för ett år sedan på en kall bakgård och förevigade de absolut godaste burgarna på bild.
Burgare ska vara saftiga och perfekt rosastekta. För att få riktigt saftiga rosastekta burgare är konsten är att inte arbeta färsen för mycket utan låta den vara lite trådig och lös, då blir köttet saftigt och mört. Brödet ska vara lite lagom sött och stekas eller grillas innan hamburgaren monteras ihop - då får man en god rostad smak på hela burgaren. Jag brukar använda torrmjölk i mina hamburgerbröd som jag lärt mig från en pensionerad konditor (tack Åke!), brödet blir liksom mjukare och lite mindre torrt än om man använder flytande mjölk, vet inte hur det funkar men gott och perfekt blir det i alla fall.
Löken är pricken över i:et på ostburgaren - jag älskar mjukstekt brun lök med lite söt smak av den långa stekningen...
I senaste numret av Gourmet kan man hitta goda Surf 'n' turf burgers med hummer och hemgjord majjo, frasiga lökringar, tips på bästa burgertoppingen, krämig milkshake, sötpotatis fries, och en helt vanlig cheeseburgare med stekt lök, cheddar och ett gott bröd.
Spring ut och köp! Väl hemma - hetta upp pannan rejält och langa ut burgare i ett gott stekos eller släng dem på grillen!


söndag 24 mars 2013

Köttfärssås & Lasagne!

Häromdagen visade byrån Food & Friends deras årliga 10 i topp-lista på Sveriges mest lagade rätter.
Tydligen lägger man ned ungefär 36 minuter på sin vardagsmatlagning och det som man allra helst slänger ihop i köket är... Spaghetti och Köttfärsås! Listan kanske inte bjöd på någon fantastisk överraskning men köttfärsåsen kan ju faktiskt varieras till oändlighet och alla familjer har sitt "eget" recept på den godaste köttfärsåsen. Vill man variera sig från "la famiglia-receptet" kan man testa min goda långkokta köttragu.

10 I TOPP-LISTAN
10. Lasagne
9. Soppa
8. Köttbullar med potatis/ris eller pasta
7. Fisk med potatis eller annat tillbehör
6. Köttgryta
5. Fläskkött med potatis/ris
4. Lax med potatis eller annat tillbehör
3. Korv Stroganoff
2. Kyckling med ris/potatis
1. Spaghetti och köttfärsås

Foto Wolfgang Kleinschmidt


torsdag 21 mars 2013

BBQ!

Sommaren 2013 kommer att osa av BBQ - för precis som att det förra året blev en "hamburger-boom" kommer det garanterat säljas en och en annas påse rökspån, några smokers och en massa bbq-såser denna sommar!
Rökiga ribs, saftig brisket, trådig karré och knaprig bacon... För BBQ-junkies som ständigt är på jakt efter rökigt kött som faller sönder av mörhet är det självklara valet att bygga en egen smoker i sommar. För den som vill stilla ett litet begär med en dos av rökig smak är det bästa tipset att köra med spån i klotgrillen!
Som uppladdning kan man plöja BBQ-klipp, läsa riktigt bra kokböcker och bunkra upp en massa god BBQ-rub i skafferiet!

          
          The Smokehouse from Smith Journal on Vimeo.




torsdag 14 mars 2013

TV DINNER!

Omslag Gourmet / Foto Wolfgang Kleinschmidt
I senaste numret av Gourmet fick jag och bäste fotograf Wolfgang i uppgift att leva oss in i tv-seriernas värld. Vi skapade klassisk TV- Dinner med inspiration av Mad Men! I en 60-talsmiljö dukades det fram smörslungade peas 'n' carrots, bästa receptet på beef wellington, old fashion, snustorr dry martini och cherry cheesecake.
Spring ut och köp senaste numret i butik som är fullproppad med amerikanska recept.
I nästa nummer kommer fortsättningen på serieföljetongen - värt att vänta på vill jag lova!

TV-dinner Mad Men för Gourmet / Foto Wolfgang Kleinschmidt