tisdag 26 juni 2012

Sommartårtor!

Omslag ICA Buffé / Foto Eva Hildén Smith
Sommartårtor ICA Buffé / Foto Eva Hildén Smith
Missa inte senaste numret av ICA Buffé! Läsarna har fått skicka in sina bästa recept på sommartårtor och vinnarna lagades upp av mig en varm vårdag och fotograferades av bästa Eva Hildén Smith. Flädermoussetårta, Hallomousse- och brownietårta och en maffig tårta med kondenserad mjölk, jordgubbar och Dajm. Tydligen tog den kondenserade mjölken slut i butikerna lagom till midsommar eftersom alla verkade ha hittat det smarriga receptet. Tårtorna måste bara bakas och dukas upp på fikabordet i sommar!

torsdag 14 juni 2012

Ricotta!

Ricottajobb för Damernas Värld / Foto Charlie Drevstam
Foto Charlie Drevstam
Jag och fotograf Charlie Drevstam har gjort ett nytt fantastiskt fint jobb i senaste numret av Damernas Värld! En massa gott med ricottaost - tarte med tomat och örter, ravioli med ricotta och spenat, ricottaglass med rabarberkompott och jättegoda ricottabiffar. Köp tidningen!

söndag 10 juni 2012

Sommarkakor!

Sommarkakor för Allt om Mat / Foto Wolfgang Kleinschmidt
Foto Wolfgang Kleinschmidt
I senaste numret av Allt om Mat har jag bakat sommarkakor med alla goda sensommarbär från trädgården och bäste fotograf Wolfgang Kleinschmidt har plåtat!  Köp tidningen som är ett specialnummer med fokus på grill - bra att ha under hela sommaren!

söndag 3 juni 2012

BBQ Brisket Burger!


Fotograf Charlie Drevstam


En grillfavorit är Brisket Burger. Jag kör en svensk variant med rimmad bringa. I USA används oxbringan flitigt på grillen - brisket är den tjockare och köttiga delen av bringan. Jag förbakar den i ugnen. Sen får en åka på en het grill med rökspån och örter för att få en god BBQ-smak.  Perfekt att förbereda i ugnen och sedan krydda och grilla till middagen dagen därpå. Gott!
Bilderna har fotograf Charlie Drevstam tagit i ett grilljobb vi gjorde för Gourmet förra året, kände att receptet borde komma fram i år igen!