torsdag 29 december 2011

Gott Nytt 2012!

Nyår för Gourmet / Foto Wolfgang Kleinschmidt
Nyår för Gourmet / Foto Wolfgang Kleinschmidt
Om man känner att man behöver hjälp eller inspiration till nyårsmiddagen har jag i senaste numret av Gourmet fixat en nyårsmeny med picklade ostron, hummersoppa, rödvinsbrässerad högrev, vispad Brillat Savarin och en passionsmoussetårta! Köp tidingen fort och sätt igång att laga - det behövs en hel del förberedelse. Hinner man inte kan man ju alltid prova de lite snabbare rätterna som ostron, soppa och vispad mjuk fransk "triple-crèmegräddig" ost med rostade rågkrutonger och gulbeta. Tack Wolfgang för glittrigt vackra bilder!
Gott Nytt År!


fredag 9 december 2011

Hemkokta klappar!

Hemkokta klappar för LagaLätt / Fotograf Eva Hildén Smith
I LagaLätts julnummer har jag och fotograf Eva Hildén Smith pysslat ihop ätbara klappar. Glöggkokt fikonmarmelad, ketshup med kryddpeppar & apelsinsenap, lingondricka, lakritskola och hemgjord nutella!