onsdag 24 augusti 2011

Vegospecial!

Vegofest för LagaLätt / Fotograf Wolfgang Kleinschmidt
Foto Wolfgang Kleinschmidt
Foto Wolfgang Kleinschmidt
I senaste numret av LagaLätt (hela numret är vego!) har jag gjort en massa goda vegorecept. Vegomeny för hela veckan och en god vegofest. Fantastiska ricottabiffar med en polkabetssallad, buffelmozzarella med tomater, kikärtscurry, böntaco, mintpäron med chokladkräm och ugnsbakade plommon med kanel och vaniljglass! Köp och inspireras till mer grönt - rotfrukter, grönsaker, bönor, groddar och ost kan få samsas med en riktigt god köttbit en eller kanske två gånger i veckan. Visst, jag älskar verkligen en rejält saftig entrecôte eller långbakad pulled pork men äter hellre det en gång i veckan och köper riktigt gott svenskt kött än att stoppa i mig billig färs, tråkig biff och ledsen fläskkotlett varje dag i veckan. Jag gör goda grytor på rotsaker och bönor, sallader på belugalinser, gryn och halloumi och snabbfixade pastarätter med grönsaker. Spring och köp tidningen och käka vego minst en dag i veckan!

Såg att grönsaksproffset Pelle Bosta på Grönsakshallen Sorunda tillsammans med andra skribenter kommer med boken "Grönt" i höst. Med lika snyggt omslag och form som Håkan Fellmans bok "Kött" av formgivaren Katy Kimbell. Bästa böckerna för de som vill lära sig allt om kött och grönsaker!

måndag 15 augusti 2011

Grill De Luxe!

Foto: Charlie Drevstam

Grill De Luxe för Gourmet / Foto Charlie Drevstam
I senaste numret av Gourmet har jag gjort ett grilljobb med brisketburgare, helgrillad lammstek, grillrökta pilgrimsmusslor och en massa annat gott - spring och köp!